Nekirurški lifting opuštene kože na svim dijelovima tijela Regeneracija kože Zaglađivanje kože Pomlađivanje kože Smanjenje akni i ožiljaka Preoblikovanje lica i vrata

VivaLight

VivaLight je profesionalni elektro-estetski aparat za fotobiomodulaciju koji koristi LED diode; odgovara svim važećim normativima, među kojima i zakonu 1/1990 i 110/2011.

Fotobiomodulacija je još relativno malo prisutan tretman u našoj zemlji i sve donedavno nudio se samo u medicinskim centrima. U ostalim dijelovima svijeta jedna je od osnovnih, vrlo rasprostranjenih i vrlo uspješnih metoda za tretiranje gotovi svih glavnih nedostataka tkiva na licu, vratu, prsima, kao i na rukama te ostalim dijelovima tijela.

Fotobiomodulacija

Što je Fotobiomodulacija?

Upotreba elektromagnetske energije koja se emitira iz LED svjetla u medicini proučava se niz godina; istraživanja u cijelom svijetu zabilježila su efikasnost ovog postupka u mnogim medicinskim terapijama, posebno u estetskoj medicini, pokazala se jako učinkovita u biostimulaciji fibroblasta i elastina, kao i u tretiranju akni, površinskih mrlja, mlohavosti kože, anti-agingu, kod smanjenja bora.

Na području elektronike LED je skraćenica od Light Emitting Diode (dioda sa svjetlosnim emitiranjem), a svjetlo koje emitira je hladno, jednobojno i, za razliku od lasera, nepovezano. LED diode su generatori s niskom snagom (LLT –Low Laser Therapy), ne dolazi do „oštećenja“ tkiva i zbog toga su u mogućnosti prodrijeti u potkožno tkivo te mogu stimulirati stanični odgovor (fotobiomodulacija) bez termičkih traumana koži, boli ili drugih nuspojava.

Fotobiomodulacija je terapija, tretman koji se zasniva na komunikaciji i interakciji između svjetlosne energije i tkiva.

Sve stanice mogu apsorbirati svjetlost. Jednobojna svjetlost djeluje tako što interferira s respiratornim lancem mitohondrija stanice (energetske centrale) i još više strukturom enzima nazvanom „citokrom“ – enzim koji pridonosi procesu stanične oksidacije). To će pridonijeti povećanju proizvodnje endogene energije u obliku ATP (gorivo naših stanica) koje stanica koristiti kako bi poboljšala svoje funkcije. Također dolazi do povećanja aktivnosti fibroblasta, kožnih stanica koje proizvode kolagenska vlakna, elastin, hijaluronsku kiselinu, koje pridonose oblikovanju novih strukturalnih komponenti kožnog tkiva, s očito vidljivom elastičnošću kože koja će se objektivno pokazati ojačanom i pomlađenom. Dolazi i do povećanja cirkulacije, zahvaljujući povećanoj proizvodnji faktora rasta vaskularnog endotela (VEGF) i dušičnog oksida. To će dovesti do pojačanja lokalne cirkulacije i povećanja udjela kisika i hranjivih tvari. Koža će se zasititi kisikom, boja lica će biti zdravija i povećanjem limfne drenaže poboljšat će se eliminacija toksina. Osim toga, dolazi do smanjenja matrixina (skupine enzima koju uglavnom proizvode konektivne stanice tkiva), jer se sprječava aktivnost onih enzima koji napadaju i smanjuju strukturu kolagena, koji je od vitalne važnosti za elastičnost i strukturu kože.

Povećanje kolagena tipa 1 koji se dobije na taj način dovodi do poboljšanja teksture kože i njenog izgleda. Tu je i snažno antibakterijsko i protuupalno djelovanje. Svi ti učinci manifestiraju se općim poboljšanjem aktivne funkcionalnosti tkiva koje je „fotobiostimulirano“. Nakon svakog tretmana koža će biti mekša i glađa, elastičnija i kompaktnija. Može se zapaziti znatno smanjenje finih bora, pigmentacija, pjega i malih vaskularnih pukotina (oštećenja). Budući da fotobiomodulacija stvara optimalne uvjete za prodiranje najboljih funkcionalnih tvari, obično je povezana s upotrebom proizvoda koji povećavaju njenu učinkovitost. Osim toga, može pospješiti uspješnost tradicionalnih estetskih tretmana, bilo da se radi o ručnim postupcima ili o postupcima u kojima se upotrebljavaju moderni aparati, kako bi se iskoristili svi istovrsni učinci te potencirao i naglasio konačni rezultat. Vrijeme primjene i trajanje tretmana je vrlo kratko, mogu biti tretirani svi tipovi kože i ne postoje nikakve kontraindikacije. Učinci fotobiomodulacije se razlikuju ovisno o intenzitetu (količina, snaga, udaljenost LED dioda), upotrebljenom materijalu (sastojak ili lijek) i o dužini korištenog vala.

Tretmani fotobiomodulacije s LED diodama garantiraju prirodnu bioobnovu:

Fotobiomodulacija s LED diodama – prirodna energija svjetla za stimulaciju, regeneraciju, uravnoteženost i dezintoksikaciju stanica tkiva, bez kontraindikacija, upala i boli.

VivaLight

Što je VivaLight?

VivaLight je elektro-estetski aparat za fotobiomodulaciju koji koristi LED diode; odgovara svim važećim normativima, među kojima i zakonu 1/1990 i 110/2011. Fotobiomodulacija je još relativno malo prisutan tretman u našoj zemlji i sve donedavno nudio se samo u medicinskim centrima. U ostalim dijelovima svijeta jedna je od osnovnih, vrlo rasprostranjenih i vrlo uspješnih metoda za tretiranje gotovi svih glavnih nedostataka tkiva na licu, vratu, prsima, kao i na rukama te ostalim dijelovima tijela.

PREDNOSTI fotobiomodulacije aparatom VivaLight:

1. učinkovitost, sigurnost

2. novitet, ekskluzivnost

3. široki dijapazon primjene
VivaLight je opremljen „maskom“ (svojim oblikom podsjeća na trodijelni solarij), kako bi se omogućilo što udobnije postavljanje na lice, vrat, dekolte ili drugi dio tijela, bilo da je klijent u sjedećem ili ležećem položaju. „Maska“ se sastoji od 3 dijela, koji se mogu regulirati kako bi povećali ili smanjili nagib i u svakom od ta tri dijela nalazi se jedan „panel“ s 840 LED dioda, ukupno 2520 LED dioda.

4. mnogostranost, prilagodljivost
„Maska“ od tri dijela sužava se i proširuje kako bi bila prikladna veličini površine koju tretiramo. Gipka ručica omogućuje da ju približimo dijelu kojeg tretiramo neovisno o njezinoj poziciji.

5. tehnologija LED dioda
Tri „panela“ su uklonjiva i međurazmjenjiva, kako bi se omogućilo korištenje istog aparata s istom „maskom“, s različitm LED diodama, tj. da se emitiraju na različitim frekvencijama i stoga u različitim bojama.

6. „paneli“ s premjestivim LED diodama
– aparat već ima predispozicije za prihvaćanje novih panela, novih vrsta LED dioda, u slučaju da znanost i medicina pokažu njihovu učinkovitost
– aparat je reguliran, tip panela kojima je opremljen je moguće povećati prema potrebama (ekonomskim, komercijalnim…)
– aparat čak i u slučaju kvara na jednom od panela nastavlja funkcionirati, a popravci će se izvršiti jednostavno i brzo

Aparat VivaLight se primjenjuje za tretiranje:

masne, hiperseboroične, iperseboroične kože, kože s aknama, osjetljive kože, kuperozne, fototip 1 i 2

oštećenja pigmenta ili hiperkromije lica, vrata, dekoltea, ruku s posebnim učinkom kod promjene pigmenta na nivou epiderme

kožnih upala

postoperatvnih oštećenja (ubrzanje oporavka, smanjenje upala i bolova)

po završetku laser terapije, IPL, radiofrekvencije, dermoabrazije

nakon prekomjernog izlaganja suncu

kod foto-starenja

kod površinske i dubinske drenaže

3 različita tipa panela

VivaLight trenut no predviđa u svojoj verziji „Full Optionals“ upotrebu 3 različita tipa „panela“:

CRVENI

Koriste se LED diode od 660 nm ili 880 nm, za tretmane kod manje elastične kože, nešto dehidrirane, nenahranjene, na kojoj se manje-više vide znakovi starenja pa sve do ‘pravih’ anti- age tretmana.

NARANČASTI

Koristi se LED dioda od 590 nm, za tretiranje crvenkaste kože, pogotovo one osjetljive fototipa 1 i 2 te hiperpigmentirane kože

PLAVI

Koristi se LED dioda od 420 nm, za tretiranje masne,seboroične kože, kože sklone aknama i kože s izraženim problemom akni

U verziji „Base“ predviđea se samo upotrebu tipa „panela“ „crveni“ s LED diodama od 660 nm ili 880nm, kojim se ipak mogu tretirati mnogobrojni različiti nedostaci na koži. Ono što je važno, uvijek je moguće integrirati tip panela koji u početku nisu bili predviđeni.

Uz navedene LED panele aparat dolazi u kompletu s generatorom radiofrekvencije (RF) i 6 elektroda za RF.

PRIJE TRETMANA

POSLIJE TRETMANA

PRIJE-POSLIJE TRETMANA

PRIJE-POSLIJE TRETMANA

PRIJE-POSLIJE TRETMANA

PRIJE-POSLIJE TRETMANA

NOVA OPREMA d.o.o.

Distributer za aparat VivaLight

Poslovnica i trgovina:
Dragutina Golika 101
Telefon: +385 1 3649 951
Fax: +385 1 3649 953
E-mail: [email protected]
Web: www.nova-oprema.hr
Sjedište:
Matije Gupca 34, Samobor